Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pastva ve Slušovicích

11. 5. 2007

...Fušu jsem odvedla na pastvu do Slušovic asi začátkem června roku 2006. Společně se mnou si na pastvu odvedla své dva koně má kamarádka a díky tomu, si Fuša našel spřízněnou duši. Kůň, kterého si Fuša oblíbil, se jmenoval Zelot.

Obrazek

Za koníkama jsme se snažili jezdívat ze začátku denně, protože jsme jim dávali ještě první dva týdny oves, aby to pro ně nebyl tak velký skok - z ovsu jen na trávu. Pak už jsme je jezdili jen kontrolovat, jestli jsou v pořádku. Sem tam jsem si vyšla s Fušou i na vyjížďku. Díky tomu, že byl Fuša na bezplatné pastvině, jsem si na něj pořídila nové sedlo a uzdečku.

Obrazek

Časem nám pak na pastvu přibyl ještě jeden kůň. Byl ryzák, který ukončil taktéž svou dostihovou kariéru. Jenomže byl na naše koně zlý, odháněl je, kousal je, .. a Zelotovi nakonec přivodil kopancem zranění hlavy, které se mu muselo operativně zašít, takže jsme se rozhodli ho z pastvy dát pryč. Opět zavládla mezi našimi koňmi pohoda.

Obrazek

... a pak se blížil konec léta a já se musela začít ohlížet po nějakém novém domově pro Fušu. A jednoho krásného dne mého přítele napadlo, že Fušovi postavíme jeho vlastní stáj...

 

Náhledy fotografií ze složky Pastva ve Slušovicích